• Peona i Peó
  • Tornejos

XV Obert d'Estiu d'Escacs Base Guinardó

Divendres 1 a diumenge 3 de setembre

L'Obert d'Estiu d'Escacs Base Guinardó és un campionat d'escacs per nois i noies de fins a 18 anys. El campionat constarà de dues categories per tal que tothom jugui amb rivals similars al seu nivell, la dels infants i joves més experimentats i la dels infants més novells.

El torneig és realitzarà a principis de setembre, del divendres 1 al diumenge 3 de setembre i serà una bona manera, amena i divertida, de retrobar els amics i posar les neurones apunt pel començament del curs escolar i la temporada escaquística.

Al següent enllaç trobareu més informació i com inscriure-vos. Si no podeu venir a jugar totes les rondes us podeu inscriure igualment, només cal que ens aviseu prèviament.

Infomació i inscripcions al torneig

Mor en Pep Melendres

Dilluns 19 de juny de 2023

Lamentem comunicar-vos la trista notícia de la defunció ahir dilluns 19 de juny del nostre president, mestre, company i amic Pep Melendres.

Us mantindrem informades dels actes de comiat que es duran a terme a nivell d'entitat.

Una estona amb ell sempre era una lliçó de vida més. Descansa en pau, amic!

Últimes Notícies

ÈXIT DE PEONA I PEÓ AL TERRITORIAL

Dimarts, 05 de De Desembre de 2023

Ferran Cervelló i Sergio Villa campions territorials de Barcelona

Aquest any Peona i Peó va tenir 10 jugadors jugant els campionats territorials, 5 jugadors al Grup A de Barcelona, 4 jugadors al Grup B del Barcelonès i 1 jugador al Territorial de Tarragona.

Al Grup A de Barcelona, Ferran Cervelló signa un espectacular torneig guanyant el territorial de Barcelona amb 7 punts de 8. De fet, el número 1 del club va guanyar les 7 primers rondes a jugadors com el FM Adrian Jimenez, FM Dani Salinas, MI Arturo Vidarte i MI Julio Hernando adjudicant-se el fort torneig amb una ronda d’antelació. A la darrera ronda, el Ferran va seguir amb les mateixes ànsies de victòria però va acabar perdent amb el MI Perpinyà. Xavier Povill, Marc Capellades i Nico Jimenez van fer 4,5 comprovant la duresa de la competició. L’Elm Catalan també va fer 4,5 realitzant una actuació molt meritòria pujant 70 punts d’elo FIDE i amb resultats impressionants com les taules amb el MI Perpinyà i la victòria enfront el Mestre Català Ramon Serrahima.

Al Grup B vam tenir la família Villa i l’Enric disputant el torneig al Tres Peons. Sergio Villa va guanyar el torneig que va estar dominant el torneig de principi a fi i que tot i que la derrota a la sisena ronda, va seguir liderant i va ser suficient amb unes taules a l’última ronda per guanyar el torneig. Com a curiositat, podem esmentar que el Sergio va guanyar al seu fill Roger a la tercera ronda. El Roger va fer una actuació molt bona també fent 5 punts de 6 només fent una derrota perquè va haver de demanar dos byes. A la penúltima ronda es va imposar, en un duel fratricida, al Joan. El Joan Villa va fer un excel·lent torneig que segueix mostrant el seu molt bon moment de forma quedant 18è de la classificació essent el 48è del rànquing inicial. L’Enric va fer una bona actuació quedant-se a un punt del líder i quedant 6è de classificació final.

L’Ian Perez també ens va representar al Grup A del Territorial de Tarragona fent 4 punts de 7 possibles, a destacar la seva victòria davant el Mestre Català Fernandez Muixi.

Excel·lent torneig per part dels nostres jugadors que han fet un molt bon entrenament per la lliga que ja s’acosta.

Llegir més notícies

FASES PRÈVIES DE BARCELONA SUB-16 i SUB-18

Dilluns, 04 de De Desembre de 2023

Elm, campió sub 18 i Ani campiona sub 16

Aquest any ha canviat la organització de les fases prèvies i Peona i Peó ha enviat una delegació de 5 jugadors formada per l’Elm, l’Apinyan, el Barrufet, l’Ani i l’Iu,

Elm Catalan ha aconseguit guanyar la fase prèvia sub18 amb 5 punts de 6. Malgrat la seva derrota a la 4a ronda, va mantenir la sang freda per seguir competint i els altres rivals també van cedir un punt i va acabar enduent-se la fase prèvia. Moltes felicitats i a tope per Benidorm.

L’Ani va fer un excel·lent torneig acabant primera noia amb 4 de 6, les dues derrotes amb dos jugadors molt superiors on l’Ani va plantar cara, Moltes felicitats i a seguir així!

Mark Apinyan i Barrufet van fer 3 punts i l’Iu va fer 2 punts, tornejos molt importants i útils per a la seva progressió.

2 ors, 1 plata i 1 bronze al campionat de Catalunya per equips d'edats

Diumenge, 15 de D'octubre de 2023

Aquest any van tornar a ser 3 dies de torneig i com cada any, Peona i Peó va portar una àmplia expedició. Vam portar 7 equips i un total de 32 jugadors i jugadores comptant els jugadors dels equips de Peona i Peó i els mixtes.

A la categoria sub-8 l'equip format per l'Adam, el Pau i l'Elisa, els últims alumnes que va tenir el Pep, partien de 4ts del rànquing inicial i van realitzar un excel·lent torneig aconseguint una més que meritòria medalla de plata que ens fa estar orgullosos a tot el club i de ben segur que el Pep estaria orgullós.

A la categoria sub-10 vam tenir el Joaquim i la Sabela jugant a l'equip mixt i ha servit per obtenir experiència en tornejos de Catalunya, l'equip que partia de 10è del rànquing va aconseguir una molt bona sisena plaça.

A la categoria sub-12, es van tenir baixes importants però tot i així l'equip va demostrar un impressionant nivell lluitant pel podi fins a l'última partida. Cal esmentar l'excel·lent torneig del Joan Villa, sub-10 i que va jugar de primer tauler en una categoria superior i va aconseguir ni més ni menys que 5 punts i mig de 6.

A la categoria sub-14 es va aconseguir l'or amb l'equip format pel Biel Torrent, el Marc Arellan, el Luka Berishvili i l'Ani Vardanyan, que va fer un ple de punts i va guanyar el millor 4t tauler. Els jugadors van mostrar una solidesa que els va portar a aconseguir 6 victòries en 6 matxos. A més a més, el sub14 B va fer un molt bon torneig acabant a mitja taula amb l'excel·lent torneig del David Pop, que va quedar millor tercer tauler amb 5,5 de 6.

A la categoria sub-16 l'equip estava format per dos jugadors sub-16 i dos jugadors sub-14 i es va acabar a la mateixa posició que el rànquing inicial aconseguint experiència i adquirint nous coneixements de cara als propers tornejos. L'equip va estar molt ben cohesionat i van plantar cara en tots els matxos, quedant només dos punts del podi.

A la categoria sub-18 un equip fort format pel Nico, l'Ernest i l'Elm van estar lluitant per entrar a la final fins a la darrera ronda de la lligueta però no es va aconseguir per la dura derrota contra l'Olot. A la final pel tercer lloc es van jugar uns excel·lents finals contra l'Amposta aconseguint la medalla de bronze.

A la categoria sub-20 es va revalidar la medalla d'or que s'havia aconseguit l'any passat. L'equip format pel Pardina, la Laura, el Gabri i el David Alonso va guanyar la primera fase i es va imposar clarament a les semifinals i a la final. La Laura i el Gabri han aconseguit acomiadar-se dels per edats amb una medalla d'or i un fantàstic torneig.

Animem a jugadores i jugadors a continuar participant en els per equips, ja que augmenten la cohesió i recollim els fruits de tantes hores d'entrenament i esforç que dediquem als escacs.