Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

escacs@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

16

Pàgines vistes

39

Dades d'ahir

Visitants

212

Pàgines vistes

431

Setmana passada

Visitants

992

Pàgines vistes

2616

TOTAL

Visitants

434137

Pàgines vistes

735465

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

En joc la Lliga Catalana 2018

21 de gener de 2018

Ja està en joc la Lliga Catalana 2018. A continuació podeu trobar un llistat automàtic amb els aparellaments i resultats dels nostres equips:


Si voleu una informació més detallada podeu accedir als enllaços que trobareu a continuació:

Federació Catalana Escacs

Molta sort i bon joc a tots el jugadors !!!

Ajedrez con Humor

20 de febrer

Últimes Notícies

Crònica del Torà - Peona i Peó B

Dilluns, 19 de Febrer de 2018

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Torà i el Peona i Peó B, corresponent a la ronda 5 del Grup II de la Segona Divisió Catalana, escrita per Víctor Collell.

A Torà l'adversari

La majoria dels integrants del filial de Peona i Peó no havia visitat mai Torà. Ni els més petits ni els més grans. Tots estàvem d'acord en aquest punt a bord del cotxe d'en Ramón Povill, cotxe que, òbviament, reunia un 50% dels jugadors de l'equip.

La temperatura en arribar era d'un grau. Amb prou feines vam trepitjar el terra asfaltat del poble; amb unes deu-vint passes arribàvem a la sala de joc. Una sala de joc presidida per tots i cadascun dels presidents que ha tingut la Generalitat de Catalunya des de la fi de la Restauració Borbònica, amb una ubicació especial, apartada, del president Puigdemont. La bona de la Soraya no hi era per enlloc.

Rellotges en marxa amb puntualitat. Va xocar una mica que tres dels jugadors del Torà triguessin una estona en arribar fins al local, però de seguida jugàvem deu contra deu.

El rival del Jordi va ser un d'aquests jugadors. Però va ser la primera partida que va acabar. Pim-pam-pum, vist i no vist, ara et menjo una torre, ara et faig mat i victòria del visitant que posava el 0 a 1 al marcador. Poc després veia com l'Elisa, jugadora que feia ¡cinc anys! que no jugava una partida, guanyava peça i tenia la partida "a puntito de caramelo".

De forma totalment sorprenent, es signaven les taules al segon escaquer. Empat d'en Jose davant que ni més ni menys del president de la FEDA, Javier Ochoa, qui va oferir taules després que la posició no li agradés. 0,5 a 1,5.

El tercer en acabar no va ser l'Elisa, sinó que va ser l'altre Lladós, en Jaume. La parella d'alfils (els dos germans Lladós) complia amb escreixos les expectatives i guanyaven les seves respectives partides de forma contundent. 0,5 a 2,5.

Abans que l'Elisa materialitzés el seu avantatge, dues derrotes que feien mantenir l'alerta als del Guinardó. Primer perdia l'Òscar davant el Mestre Internacional Aguero, jugador que sempre va tenir una gran diferència a favor al rellotge. Una estona després perdria el Ramón davant un rival que pràcticament no li donaria opcions. Empat a 2,5.

Però realment el matx no va perillar mai. L'Elisa tornava a posar per davant als visitants poc després, i les partides de la Laura, en Frede i en César semblava que no es perdien. "Els nens del B". Sacrifici de torre magistral del més menut per imposar-se amb espectacle, victòria tècnica aprofitant la parella d'alfils de la Laura i taules, no ho diríeu mai, del Frede. 3 a 6.

La meva partida seria la darrera en finalitzar, acordant taules en un final interessant de dues peces menors (meves) contra una torre i un peó, després d'un sacrifici de qualitat que em va donar clares opcions de victòria, però que no vaig poder materialitzar. 3,5a 6,5.

El B ha d'assegurar-se la permanència al més aviat possible i estalviar-se patiments. Gran victòria la d'aquesta ronda 5. Us deixem amb una imatge de Dora la Exploradora en honor a aquells que diuen /Tora/ en lloc de /Torà/.

Crònica facilitada per Víctor Collell

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Torrenegra - Peona i Peó C

Dijous, 15 de Febrer de 2018

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Torrenegra i el Peona i Peó C, corresponent a la ronda 4 del Grup IV de la Preferent Catalana, escrita per Frederic Corrigüelas.

Remuntada

Diumenge passat, Peona i Peó C va fer el seu primer punt a la Lliga Catalana amb una treballadíssima victòria contra el Torrenegra. L'equip del Guinardó va haver d'aixecar un 3-0 en contra.

L'equip que portàvem era el més fort de la temporada. El fet que no hi hagués baixes a l'A i que el B hagués recuperat jugadors que encara no havien pogut participar havia propiciat que Frede, Andrea i Gotes defensessin els tres primers taulers de l'equip.

Les coses, però, pintaven negres. Ramon Povill perdia amb blanques! El segurament millor jugador del club amb blanques perdia ràpid una partida on va quedar malament d'obertura. El Jofre, poc després, l'acompanyava en la penúria. I, per acabar-ho de rematar, l'Enric també perdia.

Les altres partides eren incertes. Jo tenia peça a canvi de tres peons, i no vaig veure una combinació fàcil per quedar guanyat. Per sort, l'Andrea posava ofici i guanyava impecablement la seva partida. El Periko i el Paluzié guanyaven als darrers taules i el Dani Codina feia taules amb una de les seves escandinaves amb Dd6.

Aquest empat el va desfer el Gotes amb una bona victòria. Poc després, jo quedo en una posició de rei contra rei, les maves taules favorites, ja que així ningú pot dir que no he lluitat dins el final.

Qui decidiria el matx? Una jugadora que fa 8 anys va venir a visitar-nos quan era una nena, i va veure com perdíem. Una jugadora que segurament va pensar que quan en sapigués més tornaria i ens ajudaria. Aquesta jugadora és la Laura Ovejero, qui va aconseguir fer taules un final de cavalls amb peó de menys, fent així el mig punt que faltava per la victòria.

Al final, gran celebració de la gran jornada, on A B C i D han guanyat els seus matxos. Casualitat? Quan la gent juga no és casualitat. Som un club molt fort, però necessitem, que la gent jugui per aconseguir resultats!

Crònica facilitada per Frederic Corrigüelas

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Peona i Peó - Figueres

Dilluns, 12 de Febrer de 2018

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Peona i Peó i el Figueres, corresponent a la ronda 4 del Grup I de la Divisió d'Honor Catalana, escrita pel Mestre FIDE Ferran Cervelló.

Surrealisme a Figueres

Aquest dissabte, el Club d’Escacs Peona i Peó s’ha enfrontat al Figueres a l'Escola del Mar, local de joc del primer equip des de fa més de tres anys. L’equip de l’Alt Empordà ha portat la millor alineació presentada fins aleshores, encapçalant els primers taulers amb el GM Gozzoli i el MI Jorge González. Tanmateix, en aquesta jornada Peona i Peó també ha comptat amb dos reforços estrelles, el MF Josué Expósito i Marc López, els quals han jugat de primer i últim tauler respectivament.

Des del començament el matx, aquest ha estat força intens i igualat. L’Adrià Pérez i el Dani Garcia Castellote han fet taules ràpides i han estat pendents del transcurs de les partides en tot moment. El següent jugador en acabar ha estat Carlos Martínez, qui després d’una partida molt tàctica, el jugador del Figueres ha trobat la manera de guanyar. Poc després, la derrota del MF Josué Expósito contra Gozzoli ha distanciat el marcador (PIP 1 – FIG 3).

La victòria brillant del Daniel Garcia Ramos i del Marc López han tornat a igualar el marcador, però les partides restants no pintaven gens bé per l’equip local. Poc després, he perdut contra Jorge González i l’Óscar Garcia estava jugant amb menys d’un minut contra el Lluís Parals. Tot i així, la seva destresa amb els estrets de temps l’han fet guanyar i igualar de nou el marcador quatre a quatre. Quedaven en joc les partides de Guillem Subirachs i l’invencible Xavier Povill.

Totes dues han donat molt espectacle, sobretot el final guanyat d’en Guillem, on després d’una partida espectacular els ajustos de temps no li han permès rematar i ha acabat en taules. En Xavier Povill ha posat novament el seu talent escaquístic sobre la taula i ha decidit el matx a favor de Peona i Peó.

Aquesta victòria contra el Figueres situa Peona i Peó en quarta posició, és a dir, entraríem dins del grup de dalt de Divisió d’Honor. La setmana que ve tenim un matx decisiu contra el Lleida, on no només hem de derrotar un altre rival directe, sinó que ens hem d’assegurar la permanència.

Crònica facilitada per Ferran Cervelló.

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ