Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

escacs@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

267

Pàgines vistes

441

Dades d'ahir

Visitants

328

Pàgines vistes

493

Setmana passada

Visitants

2650

Pàgines vistes

4067

TOTAL

Visitants

496201

Pàgines vistes

831826

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

VIII Obert de Nadal del Guinardó

27 de desembre

Ja és aquí el Torneig de Nadal del Guinardó amb algunes novetats per tal de fer-lo més accessible per tothom. Pel que fa a la inscripció hem abaixat els preus, hem incrementat el descompte per pagament anticipat (que podeu fer mitjançant transferència o com un ingrés anònim per tal d'evitar comissions si ens envieu un mail per informar-nos) i hem afegit un descompte per veternas que fins ara haviem passat per alt. D'aquesta manera participar al torneig pot sortir-vos 8 € més barat que l'any passat.

Pel que fa als premis hem afegit un nou de 100 € pel millor sots-18 del grup A. Qualsevol jove pot optar a aquest premi ja que s'atorga una bonificació en funció de la seva edat. Així que joves, consulteu les bases, deixeu el B per la gent gran i lluiteu pel vostre regal de Nadal.Com cada any la seu del torneig sera el Mas Guinardó. Al següent enllaç trobareu tota la informació sobre el torneig així com un formulari d'inscripció per si voleu realitzar-la via web.

Infomació i inscripcions al torneig
Us hi esperem.

Ajedrez con Humor

10 de desembre

Últimes Notícies

Peona i Peó, sots-campió de la Copa d'Espanya 2018

Dilluns, 10 de Desembre de 2018

L'equip sub-18 de Peona i Peó juga cada any la Copa d'Espanya sub-18, en el marc del Festival Bali de Benidorm, com si jugués a casa. S'hi senten com a casa, envoltats per una espècie d'aura màgica que augmenta les seves possibilitats. Des de fa anys, el torneig permet fer l'equip a la carta: l'únic requisit és que els integrants siguin menors de 18 anys. Queda lluny el Campionat d'Espanya de Clubs assolit per primer cop al desembre del 2014, tot just fa quatre anys, quan els del Guinardó, amb sis jugadors del planter, van aconseguir una fita històrica que s'ha anat repetint amb els anys.

Aquest any, per això, l'escenari era relativament diferent. D'aquells sis primers campions, només un, en Xavi Povill, era l'únic que encara podia disputar l'edició de la Copa d'Espanya d'enguany. I s'ha notat que no disposaria de més oportunitats; el primer tauler del Club ha sumat sis punts i mig en set partides, lluitant contra els millors jugadors del campionat i mirant-los als ulls, jugant de tu a tu, finalitzant el torneig imbatut.

En Xavi era l'únic jugador de Peona i Peó de l'equip, però els altres tres integrants han sentit els colors tant com ell. En Guerau Masagué, del Lleida; l'Oriol González, del Cerdanyola Mataró; i en Marc Garcia Escoda, del Molins de Rei, han defensat els colors del Club com ningú. Tots ells han aconseguit tornar a col·locar el nom de Peona i Peó al podi de la Copa d'Espanya, realitzant un torneig pràcticament immaculat.

L'equip se'n va d'Alacant amb un balanç de cinc victòries i dos empats, finalitzant a un sol punt del club campió, l'EVA-Manises, de la Comunitat Valenciana. Amb aquest triomf, els valencians igualen Peona i Peó com a club amb més Copes d'Espanya: tots dos en sumen tres. D'aquesta manera, l'al·licient per tornar l'any vinent amb més forces que mai per proclamar-se el Rei de Copes és molt gran.

Cal felicitar tots els desplaçats a Benidorm que han contribuït a un nou èxit d'aquest equip (cal destacar que l'equip partia com a sisè del rànquing i no s'ha endut el campionat per ben poc). Els jugadors del B, que ja piquen a la porta per entrar al primer equip: en Nico Aleksanyan, en Gabri Vargas, la Sara Las Heras, en Joan Rossell, la Lidia Campaña i la Judith Marzo, així com jugadores del Club que han disputat el torneig en un altre equip, com la Valentina Martos i l'Anaís García Ramos. Tots ells també són sots-campions.

Classificació final

Així vam viure la darrera ronda

Això no para. En un any, ens retrobem!

 

Llegir més notícies

 

XI Copa d'Espanya per equips

Dijous, 06 de Desembre de 2018

L'onzena edició de la Copa d'Espanya al Festival Bali de Benidorm ja està en marxa. Peona i Peó, com de costum, presenta candidatura a guanyar la categoria sub-18 per intentar fer-se amb el títol per quarta vegada en cinc anys.

L'equip A està capitanejat pel Mestre FIDE Xavier Povill, qui ja sap què és guanyar aquest campionat. El segon tauler és en Guerau Masagué, jugador del Club d'Escacs Lleida que, per cinc dies, vestirà els colors de Peona i Peó. L'Oriol González Saguillo, del Cerdanyola Mataró, ocupa, com l'any passat, el tercer tauler de l'equip del Guinardó, mentre que enguany és el Marc Garcia Escoda, del Molins de Rei, qui tanca el quartet inicial.

Per la seva banda, l'equip B té a les seves files en Gabriel Vargas; en Nico Aleksanyan; la Sara Las Heras, del Llinars; en Joan Rossell; la Lidia Campana, de Saragossa; i la Judith Marzo.

El primer equip arriba a la darrera ronda com a tercer classificat, sumant quatre victòries i dos empats. Una victòria pràcticament li asseguraria el segon lloc: però revalidar el campionat és inviable a hores d'ara. Els dos primers classificats juguen entre ells i matemàticament és impossible que els del Guinardó puguin ser campions.

Retransmissió Ronda 7

En aquest sentit, hem de dir que en Nico Aleksanyan ha quedat sots-campió del Torneo Internacional de Nuevas Generaciones sub-12, finalitzant el torneig imbatut. Arriba en gran forma per aquesta Copa d'Espanya.

Alea iacta est!

 

Llegir més notícies

 

Obert Internacional de Martorell

Dimarts, 27 de Novembre de 2018

Us compartim la crònica de l'Obert de Martorell redactada per en Enrique Castellanos, pare de l'Álvaro Castellanos, jugador de Peona i Peó.

"Entre el 15 setembre i el 17 de novembre s'ha celebrat el tradicional torneig d'Escacs Open de Martorell. El torneig es divideix en tres categories i els jugadors competeixen segons el seu Elo en la categoria A, B o C.

La categoria A, per a jugadors amb Elo Català superior a 2000, ha comptat amb participants de reconegut prestigi com el Gran Mestre Miguel Muñoz o els Mestres Internacionals Antonio Gual i Julio Antonio Hernando Rodrigo. Aquest últim, de l'Escola d'Escacs de Barcelona, ha estat qui finalment s'ha proclamat guanyador del torneig.

En aquesta categoria l'únic representant de Peona i Peó ha estat el jove César Alcalá. Partint des de la posició 44 del rànquing, ha pogut disputar 8 partides, obtenint 3 punts. En aquestes partides ha hagut d'enfrontar-se amb rivals de la categoria del Mestre FIDE Luís Alberto Gómez o del Mestre Català Jaume Ros Alonso, i ha aconseguit millorar en tres posicions la posició des de la qual partia. Un excel·lent resultat i més tenint en compte el nivell dels rivals als qui s'ha enfrontat.

La categoria B per a jugadors amb Elo Català d'entre 1825 i 2000 no ha comptat amb cap representant del Club. El campió d'aquesta categoria ha estat el jugador de La Gran Penya de Vilanova Adrià Ruiz Soria.

En la categoria C, per a jugadors amb Elo Català inferior a 1825, és on la participació dels nostres ha estat més nombrosa. Diversos dels joves jugadors de Peona i Peó han competit en aquest grup que comptava amb 91 participants. La Júlia Pinyol, qui tan sols ha pogut participar en 6 de les 9 partides del torneig, ha aconseguit 4,5 punts, una excel·lent mitjana que li ha permès acabar en la 41a posició i emportar-se el trofeu de millor sub-10; mentre que el Gerard Seguí, qui ha disputat 8 de les 9 partides, ha obtingut 5 punts amb els quals ha acabat en una molt respectable 23a posició.

En la part alta, ens trobem l'Emili Romeu, jugador que ha aconseguit 5,5 punts amb els quals ha aconseguit acabar en la posició 12ª, un resultat que li ha permès endur-se el trofeu al millor sub-12 del torneig.

Finalment, l'Álvaro Castellanos, qui, fins a l'última partida, estava amb opcions de fer podi, ha acabat amb 6 punts de 9 possibles, ocupant la sisena posició de la classificació general que li ha servit per aconseguir emportar-se el trofeu al millor jugador sub-16.

El campió del torneig ha estat el jove jugador de Pallejà Diego Fernández-Horta amb 8 punts. Ha demostrat estar a un nivell excepcional".

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ