Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

escacs@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

183

Pàgines vistes

262

Dades d'ahir

Visitants

300

Pàgines vistes

872

Setmana passada

Visitants

1551

Pàgines vistes

3251

TOTAL

Visitants

344278

Pàgines vistes

567442

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

VI Obert de Nadal del Guinardó

27 de desembre

Com cada any ja podeu practicar la primera Nadala de l'any:

El 27 de desembre PiP, PiP, PiP,
el 27 de desembre PiP, PiP, PiP,
comença l'Obert de Nadal,
l'Obert de Nadal,
del Mas Guinardó,
del Mas Guinardó,
ja és la sisena edició,
PiP, PiP, PiP
Com cada any la seu del torneig sera el Mas Guinardó. Al següent enllaç trobareu tota la informació sobre el torneig així com un formulari d'inscripció per si voleu realitzar-la via web.

Infomació i inscripcions al torneig
Us hi esperem.

Dec16

Sunway Chess Festival

Sitges

Del 16 de desembre al 23 de desembre

Detalls del torneig

Dec27

VI Obert de Nadal Guinardó

CE Peona i Peó

Mas Guinardó - Plaça Salvador Riera

Del 27 de desembre al 5 de gener

Detalls del torneig

Últimes Notícies

Un matx per emMARCar

Dimecres, 07 de Desembre de 2016

I un matx que passarà a la història de Peona i Peó. Potser la victòria no servirà per revalidar el títol de campió d'Espanya, però el que ha significat aquesta victòria de l'equip sub-18 davant un equip com el Cerdanyola del Vallès és molt.

El seguiment de l'enfrontament des de l'Hotel Torre Dorada ha estat trepidant. Pantalla partida: una per tauler. Al costat, les xarxes socials de Peona i Peó actualitzades al minut (sobretot Twiter). Crispetes, música de la Champions, de Canal i de Carrusel Deportivo de fons i a gaudir de "El Clásico". I ja us podem assegurar que hem gaudit.

La retransmissió, arribat un moment donat, ha fallat. El dia de la marmota. L'Albert, en Frederic i jo, qui us escriu, en Víctor, no ens hem pogut estar i hem anat al Bali. Hem trobat a faltar l'Adrià i l'Enric, que han marxat a mitja tarda. Una mica, només.

Al Bali el marcador era de mig a mig. Taules d'en Dani amb en Rubén Domingo. Bon resultat. Les partides que restaven estaven de cara. Avantatge en tots ells. També més temps per als jugadors del Club. Tot obert.

En Ferran ha avançat l'equip en el marcador. Victòria magistral davant l'andalús Alejandro Domingo. Espectacular. Ha teixit una teranyina sobre el tauler i el seu rival hi ha caigut de quatre potes. Si fem símils, com una serp que estrangula la seva presa fins que ja sap que no se li escaparà. 1,5 a 0,5.

La Povillpèdia ha empatat amb en Llàtzer no molt més tard. Tot quedava en mans d'en Marc, que jugava contra l'Adrián Jiménez. 2 a 1.

Torrente 4 [tauler] estava bé. Cavalls poderosos. Però l'aventatge s'ha anat esvaint poc a poc. Fins que teníem les de perdre. Ha estat aleshores quan en Marc ha tret l'orgull de Caïssa sap on i ha jugat magistralment un final amb qualitat de menys.

Tothom ho ha vist. Ha posat aquella cara que feia quan tenia 10 anys. Somreia. Es sentia superior. Estava vermell pels nervis: però confiat, segur de si mateix. Amb més temps al rellotge i jugant amb decisió. No ha fallat. Taules.

2,5 - 1,5. Final.

El Cerdanyola ha estat un gran rival, com sempre. Molt esportius, nobles, nets. Els jugadors que acabaven comentaven les partides que seguien en joc entre ells i també amb els suplents. Una estampa molt maca.

 

Llegir més notícies

 

L'Ourense paga els plats trencats (3,5 - 0,5)

Dimarts, 06 de Desembre de 2016

L'equip s'ha refet de la victòria. I no ha estat tan fàcil com potser semblava al començament de la ronda 5. Posicions favorables i joc precís dels catalans. Però poc a poc els aventatges han minvat i s'ha hagut de suar del que estava previst en un principi.

En Ferran ha pressionat i collat el seu rival, encara que finalment aquest últim ha sobreviscut. La seva pieZa menor era més forta, però el rival ha sabut fer taules sense massa complicacions en una posició molt tancada.

En Dani ha guanyat una partida que, tot i ser força tranquil·la, no s'ha decidit fins al final. Ha jugat millor el final de cavalls i s'ha imposat amb solvència.

En Xavi ha jugat un Morra i ha atacat l'enroc rival amb quasi totes les peces. Quan ja tenia el rival entre l'espasa i la paret, li ha perdonat la vida per torturar-lo una mica més en el final. Molt bona partida.

I l'Adrià ha entrat ràpidament en un final de torres amb un alfil contra un cavall (en Perezoso tenia l'alfil, a priori superior al cavall en el final). Tot i que li ha costat una mica més del que estava previst, s'ha adjudicat el punt.

A la tarda l'equip s'enfronta al Cerdanyola del Vallès. Sí: El Clàssic. Tot i que un Clàssic sense en Víctor i la Cora és com un Clàssic sense Messi i Cristiano... descafeïnat.

L'emoció està servida. Som-hi equip! Som-hi PiP!

 

Llegir més notícies

 

Peona i Peó 2,5 - 1,5 Club de ajedrez Lorca

Dilluns, 05 de Desembre de 2016

Victòria per la mínima. Els sub-18 segueixen amb ple de victòries després de tres rondes. Avui adjudicar-se el triomf ha costat: la darrera partida, la d'en Xavier, ha acabat passades les quatre hores.

L'Adrià i en Ferran han jugat magistralment: grans victòries d'ambdós jugadors per posar el 2 a 0 al marcador que comunicaven a en Xavier i a en Víctor que unes taules eren suficients. Aquest últim no ha estat precís en una posició complexa i ha perdut després d'un sacrifici de peó qüestionable. En Xavi donaria el veredicte.

Consultant la Povillpèdia tot és més fàcil. Final de torre i cavall (Xavi) contra torre i alfil: peó de més per al barceloní. El rival el vol liar i complicar la partida? Calma. Canviem la pieZa menor, et torno els peons que vulguis i t'empato el final Philidor.

La ronda 4 serà molt dura: Club Xadrez Fontecarmoa - Peona i Peó.

L'emoció està servida: som-hi, equip!

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ