Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

escacs@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

7

Pàgines vistes

7

Dades d'ahir

Visitants

140

Pàgines vistes

218

Setmana passada

Visitants

1213

Pàgines vistes

1706

TOTAL

Visitants

439598

Pàgines vistes

743568

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

En joc la Lliga Catalana 2018

21 de gener de 2018

Ja està en joc la Lliga Catalana 2018. A continuació podeu trobar un llistat automàtic amb els aparellaments i resultats dels nostres equips:


Si voleu una informació més detallada podeu accedir als enllaços que trobareu a continuació:

Federació Catalana Escacs

Molta sort i bon joc a tots el jugadors !!!

Ajedrez con Humor

23 de març

Últimes Notícies

Matx decisiu: Cerdanyola - Peona i Peó

Dissabte, 17 de Març de 2018

Aquesta tarda es juga un matx importantíssim de cara a la permanència de Peona i Peó a Divisió d'Honor. Podeu seguir el matx en aquests dos links:

Retransmissió FredeMarca

Retransmissió Federació

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Lleida - Peona i Peó

Dimecres, 21 de Febrer de 2018

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Lleida i el Peona i Peó, corresponent a la ronda 5 del Grup I de la Divisió d'Honor Catalana, escrita per Frederic Corrigüelas.

Empat just

Lleida i Peona i Peó van disputar dissabte passat un matx molt igualat, on cap dels dos equips va ser capaç de donar l'empenteta final per aconseguir la victòria. Pels dos equips, no perdre era molt important. Pel Lleida per estrenar-se a la categoria, i per nosaltres per mantenir les distàncies amb el perseguidor.

El matx va començar amb taules ràpides dels dos primers taulers. Tant Josué com Ferran van neutralitzar els seus adversaris sense forçar massa, i van passar la responsabilitat als taulers de més avall. Bona estratègia, ja que l'ELO als primers taulers era més desigualat.

Més tard, Carlos queda amb peó de menys i l'Adrià en una molt bona posició. El Dani Garcia Ramos estava millor, però el Castellote pitjor. La resta de partides, igualades. Es veia a venir que, o seria per la mínima, o seria empat.

La cosa comença a pintar bé quan el Ramos guanya per un descuit del rival quan ja eren taules. Tot i la derrota del Castellote, com que el Carlos capgira la partida el matx torna a favor nostre. Durant uns instants sembla que guanyem, ja que el Roger està millor i l'Adrià, tot i no tenir avantatge, sembla que farà taules.

Però no, Carlos guanya, Roger taules, però l'Adrià està perdut. El rival aconseguir capgirar completament la partida. La resta de partides són taules, no es pot fer res per forçar. Empat a 5, que és bon resultat perquè seguim sumant.

Amb 2.5 punts seguim 4ts, però ara tocaran dos matxos difícils. Farà falta creure'ns-ho i lluitar per aconseguir puntuar en almenys un dels dos.

Crònica facilitada per Frederic Corrigüelas

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Torà - Peona i Peó B

Dilluns, 19 de Febrer de 2018

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Torà i el Peona i Peó B, corresponent a la ronda 5 del Grup II de la Segona Divisió Catalana, escrita per Víctor Collell.

A Torà l'adversari

La majoria dels integrants del filial de Peona i Peó no havia visitat mai Torà. Ni els més petits ni els més grans. Tots estàvem d'acord en aquest punt a bord del cotxe d'en Ramón Povill, cotxe que, òbviament, reunia un 50% dels jugadors de l'equip.

La temperatura en arribar era d'un grau. Amb prou feines vam trepitjar el terra asfaltat del poble; amb unes deu-vint passes arribàvem a la sala de joc. Una sala de joc presidida per tots i cadascun dels presidents que ha tingut la Generalitat de Catalunya des de la fi de la Restauració Borbònica, amb una ubicació especial, apartada, del president Puigdemont. La bona de la Soraya no hi era per enlloc.

Rellotges en marxa amb puntualitat. Va xocar una mica que tres dels jugadors del Torà triguessin una estona en arribar fins al local, però de seguida jugàvem deu contra deu.

El rival del Jordi va ser un d'aquests jugadors. Però va ser la primera partida que va acabar. Pim-pam-pum, vist i no vist, ara et menjo una torre, ara et faig mat i victòria del visitant que posava el 0 a 1 al marcador. Poc després veia com l'Elisa, jugadora que feia ¡cinc anys! que no jugava una partida, guanyava peça i tenia la partida "a puntito de caramelo".

De forma totalment sorprenent, es signaven les taules al segon escaquer. Empat d'en Jose davant que ni més ni menys del president de la FEDA, Javier Ochoa, qui va oferir taules després que la posició no li agradés. 0,5 a 1,5.

El tercer en acabar no va ser l'Elisa, sinó que va ser l'altre Lladós, en Jaume. La parella d'alfils (els dos germans Lladós) complia amb escreixos les expectatives i guanyaven les seves respectives partides de forma contundent. 0,5 a 2,5.

Abans que l'Elisa materialitzés el seu avantatge, dues derrotes que feien mantenir l'alerta als del Guinardó. Primer perdia l'Òscar davant el Mestre Internacional Aguero, jugador que sempre va tenir una gran diferència a favor al rellotge. Una estona després perdria el Ramón davant un rival que pràcticament no li donaria opcions. Empat a 2,5.

Però realment el matx no va perillar mai. L'Elisa tornava a posar per davant als visitants poc després, i les partides de la Laura, en Frede i en César semblava que no es perdien. "Els nens del B". Sacrifici de torre magistral del més menut per imposar-se amb espectacle, victòria tècnica aprofitant la parella d'alfils de la Laura i taules, no ho diríeu mai, del Frede. 3 a 6.

La meva partida seria la darrera en finalitzar, acordant taules en un final interessant de dues peces menors (meves) contra una torre i un peó, després d'un sacrifici de qualitat que em va donar clares opcions de victòria, però que no vaig poder materialitzar. 3,5a 6,5.

El B ha d'assegurar-se la permanència al més aviat possible i estalviar-se patiments. Gran victòria la d'aquesta ronda 5. Us deixem amb una imatge de Dora la Exploradora en honor a aquells que diuen /Tora/ en lloc de /Torà/.

Crònica facilitada per Víctor Collell

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ