Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

comunicacio@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Publicitat

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

290

Pàgines vistes

370

Dades d'ahir

Visitants

247

Pàgines vistes

338

Setmana passada

Visitants

1845

Pàgines vistes

2223

TOTAL

Visitants

851924

Pàgines vistes

1319385

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

Lliga Catalana 2022

Gener de 2022

Torna la Lliga Catalana!!!

A continuació podeu trobar un llistat automàtic amb els aparellaments dels nostres equips:


Si voleu una informació més detallada podeu accedir als enllaços que trobareu a continuació:

Federació Catalana Escacs

Molta sort i bon joc a tots i totes les escaquistes !!!

Ajedrez con Humor

29 de de juny

Últimes Notícies

En marxa el Campionat de Catalunya d'edats

Dissabte, 09 de D'abril de 2022

Una nombrosa expedició de Peona i Peó s'ha desplaçat novament fins a Vila-seca, al Tarragonès, per disputar una nova edició del Campionat de Catalunya d'edats.

Molta sort, peones i peons! Aprendre, progressar... i passar-s'ho bé!

Aparellaments i resultats.

Partides en directe (categories sub-20 i sub-18).

Partides en directe (categories sub-16, sub-14, sub-12 i sub-10).

(imatge de Lourdes Porta)

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Barcelona B - Peona i Peó

Dimecres, 06 de D'abril de 2022

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Barcelona B i el Peona i Peó, corresponent a la ronda 11 del Grup II de la Primera Divisió Catalana, redactada per Frederic Corrigüelas.

Professionalitat fins al final

Peona i Peó tenia peu i mig a la salvació després de la victòria de la setmana passada contra el Maragall, però una carambola de resultats podien fer-li perdre la categoria en cas de derrota. Per això, alguns jugadors que tenien pensat descansar, han decidit jugar per si de cas.

El matx començava de cara, amb una victòria del Puga per incompareixença. Una estona després, el Xavi Povill guanyava amb la seva temible Caro-Kann. Amb aquests resultats, el Frede decidia no forçar i fer taules un final de torre i cavall per bàndol amb quatre peons al mateix flanc.

A partir d'aquí el matx queda sota control. Faltaven dos punts per salvar matemàticament la categoria, i l'Ernest tenia la partida guanyada, amb una entrega de peça que havia deixat el rei contrari al centre. El jove jugador del planter, que està a punt de negociar una pujada de clàusula de rescissió, no ha fallat en cap dels dos compromisos de l'equip A. Té molt mèrit la sang freda que ha demostrat en les dues partides, en dos matxos decisius pel futur del club.

La derrota del Nico no feia perillar res, ja que poc després el rival del Junco abandonava. La resta del matx ens deixava el Moya en una posició clarament millor, el Roger igualat i el Ledo inferior. El Moya no ens faria patir. Si una cosa té el Moya és que quan la té guanyada, la té guanyada. Amb el 3-5 ja estava feta la feina, però amb la derrota del Ledo i amb una mala manera de forçar del Roger que el deixa amb peó de menys, semblava que el matx acabaria amb 5-5.

Però no, el Roger té un gran talent per embolicar els finals i forçar l'error del rival. I així ho feia, amb un subtil cop tàctic canviava les torres i el seu peó coronava abans. Finalment victòria per 4 a 6.

Acta del matx.

Gran temporada d'un equip que ha demostrat que Peona i Peó és més que quatre estrelles, és una gran massa de jugadors boníssims amb una professionalitat admirables, que ho donen tot fins al final. L'any que ve recuperarem dos puntals que ens catapultaran cap a Divisió d'Honor.

 

Llegir més notícies

 

Crònica del Peona i Peó - Maragall

Dilluns, 28 de De Març de 2022

A continuació us compartim la crònica del matx entre el Peona i Peó i el Maragall, corresponent a la ronda 10 del Grup II de la Primera Divisió Catalana, redactada per Frederic Corrigüelas.

Match-ball superat

Pocs són conscients del que es jugava Peona i Peó en aquest matx: el descens! Una derrota era descens directe i no érem conscients del que significava. De vegades, és millor viure feliç en la ignorància i vas més tranquil, que és precisament el que ens ha passat.

Jugador per jugador, el matx estava igualat quant a Elo. Era un matx al 50%. Però la tranquil·litat amb què s'ha disputat ha estat la clau de la victòria. Debutava Ernest Jucnosa, que quedava perdut per improvisar una novetat en la Nimzoindia. Però la resta de partides estaven bé. Una per una es veien prometedores. Sense res concret, però es veia que qui tenia la paella pel mànec eren els nostres.

El primer resultat han estat les taules del Pérez. Li han ofert moltes vegades, però les ha rebutjat. Perquè és un exemple de compromís i sacrifici per l'equip. Només en el final de peons les accepta, quan no li queda més remei que repetir perquè el rival li agafa l'oposició.

El primer punt al sac el fa Jaume Lladós, un jugador que ha demostrat molta solidesa als últims taulers de l'A. I poc després arribaven 3 punts més: Xavi Povill, Puga i Junco. Sí, sí, Junco! Per demostrar màxima fidelitat al seu seleccionador, donava la volta a la partida i deixava el matx pràcticament sentenciat.

Unes taules del Ledo, del Jordi i una victòria del Moya enllestien la feina. Poc després guanyava també la Carla. El Dani era l'últim a acabar, la seva derrota no ha afectat el bon desenvolupament del matx. Si s'ha de perdre, que sigui en dies com avui.

Acta del matx.

S'ha superat el primer match-ball, però això no s'ha acabat. Si perdem l'última ronda es podrien produir una sèrie de resultats que ens farien baixar amb 5 punts. Caldrà fer els deures i esgarrapar almenys mig punt per no patir. S'ha fet una bona temporada i s'ha d'acabar com es mereix.

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ