Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

comunicacio@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

14

Pàgines vistes

14

Dades d'ahir

Visitants

126

Pàgines vistes

187

Setmana passada

Visitants

928

Pàgines vistes

1194

TOTAL

Visitants

996715

Pàgines vistes

1518861

Organització


Junta Directiva

Pep Melendres

President

Frederic Corrigüelas

Vice-President

Alfil

Secretàri

Torre

Tresorer

Peó

Vocal

Peó

Vocal

Peó

Vocal

Peó

Vocal


Equip docent / Entrenadors

Torre

Entrenador

Alfil

Entrenador

Cavall

Entrenador

Història

El Club va ser fundat l'any 1994 com a secció d'escacs dels Lluïsos d'Horta, tenint la primera relació de jugadors 14 membres dels que un irreconeixiblement jove Pep Melendres ocupava una sorprenent segona posició (avui ronda la 50ª posició de la llista de forces).

Durant els anys 5 anys anteriors totes les Escoles Públiques del Districte havien participat en la campanya Aula d'Escacs, dissenyada i realitzada per en Pep Melendres, introduint els escacs a la vida de l'escola i dels alumnes de Cicle Inicial, dels que un bon grapat participaven cada any en els torneigs escolars de la ciutat i de Catalunya. Faltava un lloc on aplegar els més interessats, aprofundir coneixements, coneixer nova gent i noves emocions. D'aquí va neixer el club amb el nom de Peones i Peons ,nom primitiu del club amb el que es va jugar per primer cop el Campionat de Catalunya per Equips l'any 1995.

Des del 1994, organitzem cada curs durant 3 divendres un Torneig Escolar amb nens i nenes de primària i secundària per a equips del Districte en una escola d'Horta-Guinardó (Mar, Estel, Arc Iris,...). Es una festa de fi de curs on hi participen un centenar de nens entre les escoles on es treballa i també algunes escoles convidades.

Cada any també, durant la Festa Major d'Horta organitzem simultànies a la plaça Eivissa.

L'octubre de 2002 ens vàrem inscriure al registre d'entitats esportives de la Generalitat.

L'estiu del 2004 vàrem organitzar el Campionat de Catalunya Femení a la Pobla de Lillet juntament amb unes Colònies d'Escacs per a nens i nenes SUB-16.

L'any 2005 vàrem organitzar les primeres Jornades Dona i Escacs als locals del Consell Català de l'Esport. Va ser un cap de setmana on es vàren fer diverses taules rodones i conferències a més de celebrar-se el Campionat de Catalunya per equips femení. Entre les persones que parlaren destacà l'Ana Matnadze, forta jugadora georgiana que ha estat Campiona del mon i d'Europa en diferents campionats d'edats. Aquí va començar una col·laboració amb la CPA (Chess and Pace Ambassador) que és una ONG de la que l'Ana n'és la Presidenta. Aquesta col·laboració ha dut els dos darrers anys alguns joves jugadors de Geòrgia que han ajudat al primer equip.

A finals de l'any 2005, seguint a Sant Joan d'Horta, ens vàrem traslladar a un local, antiga guarderia, al costat mateix de l'església. Això ens permetia tenir un horari més ampli per poder arribar a més gent. Vàrem estar dues temporades fins que al juny de 2007 ens vingueren a buscar per anar a TORXA on hem estat fins l'estiu del 2011. Aquí, a més de tenir un horari ampli, hem disposat de varies aules on poder fer classes en grups separats.

A nivell esportiu, s'han aconseguit fites importants en les competicions escolars. Som el Club que aporta més gent a aquestes Competicions. Més de 100 nens al Campionat de la Ciutat de Barcelona i en els darrers anys, aproximadament un terç dels classificats per anar a la Final de Catalunya a la Ciutat de Barcelona pertanyen a les escoles del Districte on el Club hi fa classes. Dels darrers anys, l'any 2006 vàrem tenir el Campió de Catalunya Cadet que el 2007 va ser medalla de bronze en el Sub-18 estatal, el 2008 la Campiona sub-18 i sub-20, el 2009 la Campiona Sub-10 i el 2010 el Campió d'Espanya sub-12. A més hem contribuït als exits de la selecció catalana sub-16 en el Campionat de la Juventud dels darrers anys, 3 títols i 3 sub-campionats, aportant diferents jugadors del club.

En les competicions per equips és on més exits tenim ja que acostumem a tenir equips més compactes. En els darrers 10 anys hem aconseguit sempre podis per equips, havent arribat a obtenir podi amb més d'un equip simultaniament.

Finalment, el primer equip del club va quedar Campió de Catalunya de Preferent el 2008 i subcampió de Segona Divisió el 2009. En aquest moments ens trobem a la Primera Divisió.

Club d'Escacs PEONA I PEÓ