Peona i Peó

CLUB D'ESCACS

comunicacio@peonaipeo.com

web@peonaipeo.com

Usuari

Clau

Problema del dia

Publicitat

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

42

Pàgines vistes

51

Dades d'ahir

Visitants

152

Pàgines vistes

179

Setmana passada

Visitants

1086

Pàgines vistes

1414

TOTAL

Visitants

670489

Pàgines vistes

1080229

Agenda d'Escacs

  • Peona i Peó
  • Tornejos

Lliga Catalana 2020

Gener de 2020

Comença la Lliga Catalana!!!

A continuació podeu trobar un llistat automàtic amb els aparellaments dels nostres equips a la propera ronda:


Si voleu una informació més detallada podeu accedir als enllaços que trobareu a continuació:

Federació Catalana Escacs

Molta sort i bon joc a tots i totes les escaquistes !!!

Ajedrez con Humor

05 de juliol

Últimes Notícies

Tornejos en línia per combatre el confinament

Dijous, 30 d'Abril de 2020

Anirem actualitzant aquesta entrada per informar-vos dels tornejos en línia que organitzem des del club.

Divendres 26 de juny, de 18:30 a 20:00
A) Torneig obert a jugadors de totes les edats, amb una certa experiència.
Ritme de joc: 3 minuts per jugador i 2 segons d'increment per jugada efectuada.
Enllaç: Torneig per jugadors més experimentats. No és necessari introduir cap contrasenya.

Només cal que tingueu un compte al web "Lichess". És molt ràpid de fer i, evidentment, és totalment gratuït!

 

Llegir més notícies

 

Comunicat oficial del Club d'Escacs Peona i Peó

Dimecres, 22 d'Abril de 2020

Amb la disputa del Campionat de Catalunya per equips en línia, dos jugadors del nostre club han estat sancionats per la plataforma de joc, el portal Chess24, per ser sospitosos de fer servir mòduls d’anàlisi en les seves respectives partides. La Federació Catalana d’Escacs ha ratificat aquesta sanció, acollint-se al dictamen del programa anti-cheating de Chess24, tot i que reconeix que el sistema en qüestió “no és perfecte i pot generar ‘falsos positius’” i que “en alguns casos existeixen dubtes”, fent referència a les partides analitzades. Per aquest motiu, ens agradaria exposar que:

El software de detecció de Chess24 no té cap mena de certificació. Segons paraules d’un dels seus responsables, en certs casos dona falsos positius de fins a un 25%, no sent estranys casos del 15%. Tenint en compte que han analitzat 8 partides del jugador de Peona i Peó amb el codi 355316, diverses d’elles amb rivals molt inferiors a qui ha guanyat aprofitant un millor coneixement en l’obertura, la probabilitat del resultat obtingut no és gens concloent. En altres paraules: no estem parlant d’una probabilitat entre un milió que un jugador jugui d’aquesta manera en unes partides ràpides, sinó d’una probabilitat entre vint o trenta. Tot això donant per bones les estimacions dels responsables de Chess24, les quals podrien ser completament incertes, ja que no les justifiquen en absolut. És per això que denunciem que la plataforma en qüestió no s’hagi obert a oferir més informació de la qual disposem. Amb tot, lamentem que la Federació s’hagi acollit a aquest software i hagi decidit externalitzar la responsabilitat de sancionar els jugadors sospitosos de fer trampes.

Tanmateix, malgrat que un dels jugadors en qüestió negui haver fet trampes —el jugador amb el codi 18138—, el club, mitjançant una anàlisi interna, està convençut que ha fet ús d’algun mòdul d’anàlisi per jugar com a mínim una partida. És per això que aplicarem el reglament de règim intern i el jugador serà sancionat degudament.

Però on sí que volem ser contundents és en la defensa del jugador amb el codi 355316, qui ha estat investigat després que un Gran Mestre denunciés a les xarxes socials que el nostre jugador havia fet trampes en la partida que els va enfrontar. Val a dir que un dels responsables de la plataforma Chess24 va preguntar públicament l’usuari del jugador per investigar-lo, quan creiem que és un tema que hauria de ser tractat en privat, sense fomentar l’assetjament i la discriminació cap al nostre jugador. A més, volem afegir que en aquesta partida arran de la qual s’obre la investigació, no trobem pràcticament cap indici que hagi fet servir el mòdul. El jugador de Peona i Peó queda en una posició inferior davant un Gran Mestre i després tant l’un com l’altre cometen errors greus al desenllaç de la partida.

Els jugadors que confeccionen els equips que Peona i Peó ha presentat al Campionat de Catalunya per equips en línia han optat per retirar-se del torneig, denunciant, d’aquesta manera, que tenen dubtes sobre els sistemes de detecció de trampes de Chess24; i defensant la innocència del jugador amb codi 355316. Lamentem adulterar la competició, la qual encara està en marxa, però donada la incapacitat que tenim per defensar-nos és l’única manera de demostrar la nostra confiança en el nostre jugador.

Des de Peona i Peó transmetem uns valors que s’allunyen d’aquestes pràctiques. Respecte pel rival, per l’esport, per l’ètica i pel joc net. Com a club, condemnen qualsevol pràctica que incompleixi amb les normes dels escacs, especialment si aquesta mala conducta és d’un dels nostres jugadors.

Finalment, condemnem enèrgicament les acusacions que s’han fet a les xarxes socials, especialment cap al jugador amb codi 355316, menor d’edat, acusant-lo de trampós i embrutant la seva imatge sense proves suficients per fer unes declaracions tan severes.


Barcelona, 22 d’abril del 2020

 

Llegir més notícies

 

Finalitza el Campionat de Catalunya d'edats en línia

Diumenge, 12 d'Abril de 2020

Els jugadors de Peona i Peó van poder participar al Campionat de Catalunya d'edats en línia que ha organitzat la Federació Catalana d'Escacs aquests dies. Un campionat en format eliminatòries que, des de casa, va ser una de les trobades més importants pels nostres escaquistes que, enguany, veuran minvada la seva activitat competitiva a causa del confinament (tot i que l'oferta de tornejos per Internet d'aquests dies està sent enormement alta).

A sub-16 no vam poder veure recompensat el gran treball d'en César i d'en Nico durant aquesta temporada en forma d'un títol. Tots dos arribaven amb opcions d'arribar lluny i venien en plena forma, jugant a un nivell molt alt durant tot l'any. En Nico va caure als quarts de final per un ajustat 3 a 4 davant l'Edgar Roca, del Sant Andreu, jugador que acabaria sent el quart classificat de Catalunya. El César també cauria als quarts de final per 2 a 4, en el seu cas contra en Pau Salvador Moya, del Foment Martinenc, qui finalment s'acabaria proclamant campió de Catalunya sub-16. L'enhrabona a tots dos! Han d'estar satisfets amb aquesta temporada, encara que de ben segur que ells no estaran satisfets amb el seu resultat, tot i que estar entre els vuit millors jugadors del país és molt meritori.

L'Álvaro Castellanos, a sub-14, va tenir una actuació notable arribant fins als vuitens de final del torneig, però no va poder superar l'Aitor Funes, un jugador molt fort i experimentat. Cal destacar que caure eliminat als vuitens de final significa quedar entre els setze millors jugadors de Catalunya. Bravíssimo, Álvaro!

A sub-12, la Júlia Pinyol no va poder superar l'eliminatòria de vuitens de final que havia d'afrontar contra l'Albert Fernández Climent, del Cerdanyola. La jugadora de Peona i Peó va perdre per la mínima, 3 a 4, i va veure frenades les seves aspiracions a arribar més lluny. Malgrat tot, la Júlia va donar la cara en tot moment i si no va arribar als quarts és perquè va faltar una mica de sort. Bon torneig!

I a sub-08, la cara positiva del campionat pel que fa a Peona i Peó: la tercera posició d'en Joan Villa, qui es va quedar a les portes de la final de Catalunya però també qui va aconseguir imposar-se en el matx pel tercer i quart lloc. Fantàstica la progressió d'en Joan, qui aquests dies és dels jugadors del club que està participant en més campionats en línia. Moltes felicitats! Aprendre i progressar.

Per altra banda, el seu company Ian Pérez va veure frenades les seves opcions al títol en caure als vuitens de final del campionat. Amb tot, l'experiència dels més petits ha estat més que positiva.

Campionat de Catalunya d'edats a Chess24

Quadre del torneig

Ara que continuem tots a casa, cal seguir competint!

 

Llegir més notícies

 

Club d'Escacs PEONA I PEÓ